Keiserbroodjes gevuld met ei

De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Ontbijten is dus erg belangrijk! Je lichaam heeft het de hele nacht zonder eten moeten doen, dus s ochtends is het tijd om wat in de machine te doen. Om goed te kunnen functioneren hebben we voldoende voedsel nodig, een ontbijt zorgt er dan ook voor dat we ons goed kunnen concentreren tijdens het studeren!  Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om te zorgen dat jij de dag start met een goed ontbijt. Wil jij weten welke? Scroll dan snel naar beneden! 

Bereidingswijze

1.Zo komt door te ontbijten je lichaam eerder op gang en wordt het voedsel wat je de rest van de dag aan je lichaam voedt beter verwerkt.

2.Door te ontbijten voorkom je ook nog eens een ochtendhumeur. Nu hoor ik je denken ‘had ik dat maar eerder geweten’.

3.Als je niet ontbijt is de kans dat je halverwege de ochtend grote trek krijgt aanzienlijk groter en ga je sneller op pad om te snaaien.

4.Ontbijten helpt bij de stoelgang, zeker als er vezels in zitten. (Check het recept van de ontbijtsmoothie eens, hier zitten genoeg vezels in). Lekker en gezond!

Maar wat is nou precies een gezond ontbijt? Een gezond ontbijt bestaat vooral uit koolhydraten en vezels. Denk hierbij aan volkorenbrood of andere ontbijtgranen. Eiwitten en calcium, dit zijn producten zoals melk en yoghurt. En vergeet vooral de vitamines ook niet! Een stuk fruit of een glas (vers) vruchtensap, water of thee. Je kunt het zo gek niet bedenken. Uiteraard hoeft dit niet iedere dag en kun je jezelf zo nu en dan echt wel verwennen! Met dit recept maak je mij dan ook echt blij op de zondagochtend bijvoorbeeld. Zeg eerlijk, er bestaat ook niks lekkerders dan een vettig ontbijtje na een avondje stappen!

Bereidingstijd:
25 minuten

Baktijd:
20 tot 25  minuten 

Portie:
1 persoon

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Oven

Ingrediënten

  • 2 Eieren 
  • 2 Keiserbroodjes
  • 25 Gr Flinterdunne ham of ontbijtspek

Bereidingswijze
Om te beginnen verwarm je de oven voor op 160 graden. Snijd vervolgens de bovenkantjes van de kaiserbroodjes af en hol de broodjes uit. De kapjes kun je later eventueel gebruiken bij het serveren van de broodjes. Bekleed nu de binnenkant van de broodjes met beleg naar keuze. Dit kan zijn ham, maar ook ontbijtspek.

Bekleed nu de bakplaat met een vel bakpapier en leg daar de broodjes bovenop. Nu is het tijd om de eieren te breken, in ieder broodje een. Bak de broodjes vervolgens in 20 tot 25 minuten, tot het eiwit gestold is. Tot slot wat bieslook als garnering en je ontbijt is klaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *